Íme, az új Corsa – sok fotóval

Év Magyar Autója

Villamosít az Opel: a Corsa teljesen új hatodik generációjával először kínál akkumulátoros villanyautót, 100 kW (136 LE) teljesítménnyel és 330 kilométer (WLTP) hatótávval.

Az Opel a Corsát, legnépszerűbb típusát választotta, hogy végérvényesen kiszabadítsa szűk piaci réséből az elektromobilitást. Az Opel Corsa abszolút bestseller, 1982-es premierje óta több mint 13,6 millió hagyta el a gyárkaput. Emberek sokaságát mobilizálta, most pedig az emissziómentes autózásba kínál belépést. A hatodik Corsa generáció megrendelése néhány héten belül indul, a Corsa-e változattal, amelyet hamarosan követnek a benzin- és dízelmotorosak. A villanyos Corsát az Opel az elsők között jelölte az Év Zöldautója 2020 díjra.

2019 Opel Corsa-e

Az Opel 120 éve gyárt autót, mindig zászlajára tűzve, hogy széles vevőkörnek kínáljon csúcstechnikát. Az új Corsa-e az elektromobilitás legjavát adja. A WLTP-ciklus szerint mért 330 kilométeres hatótávjával tökéletesen alkalmas mindennapi használatra az ötajtós jármű. 50 kilowattórás akkumulátorát 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig feltölteni. A Corsa-e egyébként mindenféle módon tölthető: háztartási konnektorról, faliszekrényről vagy gyorstöltővel is. Meggyőző az akkura adott nyolcéves garancia is. A MyOpelApp alkalmazással bárhonnan ellenőrizhető az autó feltöltöttsége, úgyhogy mindig optimalizálhatja a töltés idejét és költségét az ember.

Az új Corsa-e hajtóművének teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka már álló helyzettől 260 newtonméter. Gyorsulása ugrós, dinamikája élénk. Nulláról 50 kilométer/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 másodperc kell.

A 4,06 méter hosszú ötüléses kocsi példásan kezes, áttekinthető és praktikus. Kupészerű tetővonala 48 milliméterrel alacsonyabb a típuselődénél – a fejmagasság csökkenése nélkül. A vezetőülés 28 milliméterrel került lejjebb.

Az autó egyik fénypontja az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED mátrix világítás, amelyet először kínál kiskocsihoz az Opel. Összesen nyolc fénydiódát vezérel nagyfelbontású, legújabb generációs frontkamerája; a fénykéve automatikusan és folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori közlekedési helyzethez, illetve környezethez. Jelentős biztonsági plusz a többféle modern vezetést segítő asszisztens is. A jelzőtábla-felismerő rendszer új, csúcstechnikájú kamerája több információt gyűjt be, például a LED-es kijelzéseket is értelmezi. A navigációs készülék a monitoron mutatja a tárolt sebességlimiteket. Újdonság továbbá a holttér-figyelő, a távolság tartó adaptív radar rendszer és a szenzorvezérlésű oldalvédelem. Különféle vészfék-asszisztenst és parkolás-segítőket is nyújt az új Corsa.

A legjobb csatlakoztatást és szórakoztatást kapja utasaival együtt a Corsa vezetője, az új infotainment-kínálattól. A hétcolos, színes érintőképernyős Multimedia Navi és a tízhüvelykes Multimedia Navi Pro csúcskészülék elérhetővé teszi az új Opel Connect“ telematikai szolgáltatást: még megnyugtatóbbá teszi az utazást a valós idejű útinformációkat felhasználó élő navigálás és a közvetlen kapcsolat az autómentővel, illetve adott esetben a mentőkkel.

2019 Opel Corsa-e