Kapacitásbővítés Szolnokon

Több mint 322 millió forintból fejlesztette termelési kapacitását európai uniós támogatással a magyar tulajdonú, fémszerkezeteket gyártó szolnoki Bognár és Társa Kft. – közölte a cég közleményben az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) több mint 160 millió forintos támogatását élvező fejlesztésre a társaság pályázat benyújtásakor új terméke, az erdészeti daru sorozatgyártása miatt volt szükség.    A beruházás során komplett gyártóvonalat épített ki a cég a szolnoki üzemében. A pályázat keretében három nagy teljesítményű gépet vásároltak: egy síklézer-vágó gépet, élhajlítót és CNC esztergát is beszereztek. A megvásárolt úgynevezett páternoszter jellegű raktárállvány pedig helytakarékos módon képes tárolni az alapanyagokat és részegységeket.

A nyilvános cégadatok szerint a Bognár és Társa Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2017-ben több mint 3 milliárd 62 millió forint volt, adózott eredménye meghaladta a 622 millió forintot.

A Bognár és Társa Kft. 1997 óta végez fémmegmunkálási tevékenységet a szolnoki telephelyén. Termékeit acéllemez alapanyagból és cső-, illetve más zártszerelvényekből állítja elő. Tevékenységi körébe a kezdeti lemezmegmunkálás és hegesztés mellett ma már a csőhajlítás, szerszámkészítés és különböző hegesztett acélszerkezetek gyártása, felületkezelése is beletartozik.    A társaságnál három ipari csarnokban folyik a termelés. A cégnél jelenleg mintegy száz ember dolgozik.    A kft. termékeinek több mint 50 százalékát Nyugat-Európába és a skandináv országokba exportálja.