Új vezetők a német-magyar kamera élén

Új elnököt, valamint felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése; az elnöki poszton Sávos András, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatója váltja Dale A. Martint, aki a lehetséges három elnöki ciklust kitöltve köszönt le.

Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható.      Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz.

A közlemény idézi az új elnököt, aki a megválasztását követően elmondta: a német befektetések munkahelyeket teremtenek, segítenek a magyar gazdasági szereplőknek bekapcsolódni és helyt állni a növekvő globális gazdasági versenyben. A német vállalatok a másik oldalon ma már nemcsak jól képzett és elkötelezett munkaerőt nyernek, de olyan tudást is, amely segíti a termékek és szolgáltatás fejlesztését, versenyelőnyük megőrzését a világpiacon.

A taggyűlés hároméves mandátummal a kamara felügyelőbizottságába választotta Karl-Heinz Kethet, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, és Mátyásfalvi Jánost, az Elektromotive Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját.

A kamara elnökségébe hároméves időtartamra négy új tagot választottak, Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Armin Krugot, , PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft. partnerét, Dale A. Martint, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját, és Klaus Windheusert, a Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatóját.