Öt Debrecenben készre szerelt csuklós busz áll forgalomba a DKV-nál

Ünnepélyes keretek között adta át május 23-án az Inter Traction Electrics Kft. a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat részére azt az öt Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú autóbuszt, amelyet az ITK Holding Zrt. leányvállalat szerelt készre a cívisvárosban. A 18 méteres alacsonypadlós csuklós járművek június 1-jétől állnak forgalomba Debrecenben.

Sajtónyilvános eseményen adott át az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. öt Mercedes-Benz Conecto Next Generation csuklós autóbuszt a DKV Debreceni Közlekedési Vállalat részére május 23-án, a gyártó Hajdú-Bihar megyei telephelyén. Az alacsonypadlós járműveket a debreceni vállalat szerelte készre, s a tervek szerint június 1-jén állnak szolgálatba a DKV városi flottájában. Mint ismert, az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Tan-Ker Zrt. és a DKV közel tíz évvel ezelőtt konzorciumban nyerte el az autóbusz-közlekedésre vonatkozó, közszolgáltatási tendert a városban, s azóta is közösen biztosítják a szolgáltatást.

A Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi csuklós autóbuszokról

A Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi csuklós busz 18 124 milliméter hosszú és 2550 milliméter széles, magassága klímával 3120 milliméter. A 320 milliméter belépő magasságú alacsonypadlós jármű ajtóképlete 2-2-2-2, teljes befogadóképessége 149 utas, a fix ülőhelyek száma 38. Kerekesszékkel a második ajtónál lehet felszállni, a rámpa mechanikusan hajtható le. A járművekben a 10,7 literes, 265 kW teljesítményű Mercedes-Benz OM 470 motor dolgozik, az erőátvitelről egy hatsebességes ZF EcoLife automata váltó gondoskodik. A buszok műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs asszisztenseket, az utasok biztonságát szolgáló, teljes utasteret megfigyelő kamera rendszert, továbbá olyan kényelmi megoldásokat, mint például az USB-töltőket vagy a modern utastájékoztatót.