Az Aronát jelölte a Seat

Év Magyar Autója

A Porsche Hungaria Seat márkája is benevezett az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett Év Magyar Autója versenyre. A Seat az Aronát jelölte a Magyarország Autója 2020 díjra.

SEAT-Arona-004

A Seat stílusos kis méretű szabadidő-autója praktikus és kényelmes autó a hétköznapokon, hétvégén pedig egy kalandos, sportos, de hatékony modell. Magas technológiai felszereltséggel rendelkezik a biztonság és a kommunikáció terén. Extrái között találjuk a koccanásgátló forgalomfigyelő rendszert, a visszagurulás-gátlót, a fáradtságérzékelőt, az esőérzékelőt, a másodlagos ütközésvédelmet, a hátsó keresztforgalom figyelő rendszert, a holttérfigyelőt, a parkolás segédet és adaptív tempomatot. Az Arona 4138 milliméter hosszú, 1780 milliméter széles és 1543 milliméter magas. Az Ibizához hasonlóan az MQB A0 platformra épül, ennek köszönheti a modell kompakt méreteit és tágas utasterét. Csomagtere könnyen pakolható, térfogata 400 liter. Az Arona alapfelszereltséggel 95 lóerős 1.0 TSI és 1.6 TDI motorral érhető el. Magasabb felszereltségek esetében a motorpaletta 115, valamint 150 lóerős verziókkal bővül. Style, Xcellence és FR felszereltségi szinteken dupla kuplungos (DSG) automatikus váltóval ellátott verzióban is választható.

SEAT-Arona-012

Év Magyar Autója

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2020 “legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a “legjobb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyarország Autója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott autók) közül lesz a zsűri döntése alapján a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek (magyarországi importőrök által adott évben forgalmazott zöld autók) közül a „legzöldebb” autót. Ebben a három kategóriában július 1-jével lezárult a nevezés.

Az Év Magyar Autója díj negyedik kategóriájaként kiosztják az Év Beszállítója díjat, amely az adott évben nevezettek (magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóalkatrészeket gyártó vállalatok) közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Lesz közönségdíj is, ahol az összes jelölt modell közül médiapartnerek bevonásával a közönség szavaz a kedvenceire.

További részletek: http://www.evmagyarautoja.hu/