Esésben a Skoda

Visszaesett az első fél évben a legnagyobb cseh autógyár, a Skoda Auto új kocsijainak eladása – írja a Právo című cseh napilap az autógyár közleményére hivatkozva.

A Skoda az idei első hat hónapban 620 900 személygépkocsit értékesített, ami éves összehasonlításban 4,9 százalékos csökkenést jelent. A csökkenés legfőbb oka a kínai piac, ahol a Skoda eladásai 23,9 százalékkal estek vissza. A világ többi piacain együttvéve 1,6 százalékkal emelkedett az értékesített Skoda személyautók száma.    Kínában a Skoda az első fél évben 125 900 autót adott el. A kínai eladás már több mint egy éve folyamatos. A csökkenés tempója júniusban viszont már csak 13 százalékos volt – mutat rá a lap.     Nyugat-Európában az első hat hónapban 275 700 Skoda márkájú autó vettek meg, ami éves összehasonlításban 3 százalékos növekedés.

A legkeresettebb modell továbbra is az Octavia, amelyből 185 700 darab kelt el. Ez éves szinten 11,9 százalékkal kevesebb.     A Skoda Auto menedzsmentje az év második felében az eladások növekedésére számít, elsősorban a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Scala és a Kamiq nevű új modellek piacra kerülése következtében. Piacra kerül a modernizált Superb és Superb Scout nevű új változata is.