Bajban a Ford

 Jelentősen, 86 százalékkal esett a Ford amerikai járműgyártó negyedéves profitja elsősorban az Európában és Dél-Amerikában végrehajtott szerkezetátalakítási költségek miatt.

Az adózott eredmény 148 millió dollárra, részvényeként 4 centre zsugorodott az egy évvel korábbi, 1,066 milliárd dollárról, részvényarányosan 27 centről.    Az átalakítási költség 1,2 milliárd dollárral gyengítette a profitot.
Az egyszeri tételektől megtisztított negyedéves részvényarányos eredmény 28 cent lett, kisebb az elemzők által várt 31 centnél.    A Ford negyedéves bevétele 38,85 milliárd dollár volt, nagyjából megegyezett az egy évvel korábbival és felülmúlta a szakértők által várt 38,49 milliárd dollárt.     A Ford a tavalyi 1,30 dollár után az idei évre 1,20-1,35 dollár részvényarányos eredményre számít, ami elmarad az elemzők által várt 1,4 dollártól.    A Ford 155 millió dollárra csökkentette a második negyedévi működési veszteségét Kínában az egy évvel korábbi 483 millió dollárról, miközben a bevétele 13 százalékkal nőtt az ázsiai piacon.

 

1 Comment on Bajban a Ford

  1. A Ford soha sem volt egy minőségi darab. Most a Skodákat ajánlanám amik nem okoznak meglepetéseket.

Comments are closed.