Négy új autót mutat be az Opel

A Frankfurti Autószalonon debütál az új generációs Opel Corsa, a Grandland X hibrid, az új Opel Astra és a Zafira Life.

Sportos, stílusos, takarékos – és először elektromos az új Opel Corsa

Az új, 4,06 méter hosszú Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Opel Corsa modernebb, dinamikusabb és hatékonyabb, mint valaha. Különösen gazdaságos benzin- és dízelmotorjainak teljesítményskálája 55 kW/75 LE és 96 kW/130 LE közötti. Emellett a bestseller hatodik generációja először foglal magában akkumulátoros-elektromos változatot is: az Év Zöldautója 2020 díjra jelölt Corsa-e akkuja 50 kilowattórás, teljesítménye 100 kW/136 LE, hatótávja eléri a 330 kilométert (WLTP).

2019 Opel Corsa-e

Töltés, indulás: az új, összkerékhajtású Opel Grandland X Hybrid4

Az új Corsa-e mellett az Opel villanyautós offenzívájának másik terméke az összkerékhajtású, Év Zöldautója 2020 díjra jelölt konnektoros hibrid Grandland X Hybrid4. WLTP-minősítésű, 147 kW/200 LE teljesítményű, 1,6 literes benzines, négyhengeres turbómotorját speciálisan hibrid járműhöz hangolták. Az egyenként 80 kW/109 LE kifejtésére képes két villanymotort 13,2 kilowattos lítiumion-akku táplálja. Az első elektromos, nyolcfokozatú automatán át dolgozik rá a fronthajtásra, a másodikat a hátsó hídba integrálták, és ez teszi kiváló útfogású 4×4-essé a Grandland X Hybrid4-et. Elektromos hatótávja 52 kilométer.

Opel Grandland X Hybrid4

21 százalékkal kevesebb CO2-t bocsát ki a leghatékonyabb Opel Astra

Komplett új motorgenerációval és sebességváltókkal állítja fel a Magyarország Autója 2020 díjra jelölt Opel Astra a csekély emisszió új standardját. Modern háromhengeres benzin- és dízelmotorjai élénk dinamikáról és komfortos, csendes utazásról gondoskodnak. A rezgéseket ellenirányban forgó kiegyensúlyozó tengely fojtja el a motorblokkban. A kompakt háromhengeres benzines turbó 1,2 és 1,4 liter lökettérfogatú. 81 kW/110 LE – 107 kW/145 LE teljesítménye és 195 – 236 newtonméteres nyomatékmaximuma hatékonysággal ötvözi az élvezetes autózást. Már az alapmotorokhoz is hatfokozatú a sebességváltó. A kis fogyasztáshoz és a nagyfokú komforthoz hozzájárul az új, fokozatmentes automata, valamint a lágyan kapcsoló, csökkentett súrlódású kilencfokozatú automatikus váltómű is.

Der neue Opel Astra

Csúcsformában a nagyterű: az új Opel Zafira Life

Az Opel Zafira Life háromféle hosszúsággal – a „Small“ 4,60 méteres, a „Medium“ 4,95, a „Large“ pedig 5,30 – érkezik, mindegyik akár kilencszemélyes lehet. Különösen praktikussá teszi, hogy a legtöbb változat maximum 1,90 méter magas, így behajthat mélygarázsokba, ami nemcsak szállodai jármű esetében fontos, hanem magánautósoknak is, akik korlátozás nélkül szeretnének parkolni. Vonzó az új autó kis fordulóköre, kezes viselkedése és két szenzorvezérlésű tolóajtaja, amelyek egyetlen láblendítéssel nyithatók kívülről. A szegmensben egyedülálló ez a komfortmegoldás. A Zafira Life poggyásztere már az „S“ változatban is 3600 literes, sőt az „L“-é maximum 4900. A kényelmet akár nyolc bőrülés fokozhatja. Mindezt megkoronázza a Lounge-kivitel mozgatható asztala, nagy lábtere és 48 centis hátsó ülésszélessége.

OpelZafiraLife_024