Még két hétig lehet pályázni a Közlekedési Innovációs Díjra

innovációs kutatás-fejlesztésre, innovációra, mesterséges intelligencia
Szeptember 15-ig lehet pályázni a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) által alapított Közlekedési Innovációs Díjra.

A közlekedési szakma csúcselismerésének számító, bruttó egymillió forintos pénzjutalommal járó Közlekedési Innovációs Díjat a NÚSZ Zrt. és a KTE alapította a közelmúltban. Az alapítók célja a közlekedési ágazat fejlesztését érintő kreatív ötletek, innovatív elképzelések felkarolása, a közlekedési szakma megbecsültségének, a szektor utánpótlás-nevelésének támogatása. A díjat azok a 40 év alatti fiatalok kaphatják meg, akik a közlekedés területén létrehozott találmánnyal, szabadalommal, projekttel, technológiai fejlesztéssel vagy tudományos eredménnyel pályáznak az elismerésre. Mérnökök, fejlesztők, fejlesztői csapatok, felsőoktatásban (akadémiai, állami és magán), tudományos környezetben dolgozók, hallgatók, kutatók, kutatócsoportok egyaránt pályázhatnak a díjra.

A pályázat kiterjedhet a közlekedés bármely alágazatával összefüggő járműtechnológiára, infrastruktúra- vagy szolgáltatásfejlesztésre, forgalomtechnikai megoldásra, ellenőrzési és díjszedési rendszerre, közlekedés-gazdaságtanra, mobilitás-menedzsmentre.

A pályamunkákat egy 8 tagú, szakértőkből álló, független bizottsága bírálja el, a nyertest minden évben a NÚSZ Zrt. alapításának időpontjához közel, nagyszabású esemény keretében jelentik be a díj alapítói. A pályázati felhívás a nemzetiutdij.hu és a ktenet.hu honlapon is megtalálható.