Tovább bővíti együttműködését az egyetem és a német nagyvállalat

Tovább bővíti együttműködését a Siemens és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az öt évvel meghosszabbított keretszerződéshez a Siemens-csoport több tagvállalata is csatlakozott.

A vállalat és az egyetem kapcsolata húsz évvel ezelőtt azzal a céllal indult, hogy támogassa a jövő mérnökeinek képzését, biztosítsa a szakmai fejlődés lehetőségét a következő generációk számára. A két szervezet ötévente megújítja együttműködési szándékát – mondta el a megállapodás budapesti aláírása előtt Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigagatója.    Felidézte, hogy a partnerséget 2016-ban a korábbinál magasabb szintre emelték, Magyarországon elsőként indított a Siemens duális rendszerű, műszaki mesterképzést, együttműködésben az egyetemmel. A képzés elméleti részét az egyetemen, a gyakorlati tudást a Siemensnél szerezhetik meg a résztvevő hallgatók.    Az elnök-vezérigazgató kiemelte azt is, hogy a mérnökhallgatók szakmai támogatása, a mérnökképzés színvonalának további emelése érdekében idén az együttműködéshez csatlakozott a közlekedés területén tevékenykedő Siemens Mobility Kft., a megújuló energiával foglalkozó Siemens Gamesa Renewable Energy Kft. és a szoftverfejlesztő evosoft Hungary Kft. is.

Dale A. Martin hangsúlyozta, hogy továbbra is nagy figyelmet fordítanak az egyetemi és diákprojektek infrastrukturális támogatására, segítik a hallgatók gyakornoki helyekhez és állásokhoz való hozzáférését, illetve támogatják az innovatív hallgatói ötleteket, programokat.    Józsa János, a BME rektora kifejtette: a Műegyetem erős, kölcsönösségen alapuló ipari együttműködések nélkül nem lenne magas színvonalú, fejlődésben lévő intézmény; ebben a Siemens már két évtizede az egyetem partnere.