Új felszereltségi szinttel gazdagodott a Skoda Scala

A népszerű Monte Carlo felszereltségi szinttel bővíti a Magyarország Autója 2020 díjra is jelölt Scala kompakt modelljének a palettáját a Škoda.

Az új kivitel tisztelgés az autógyártó sikeres rali-történelme előtt, markáns fekete elemeivel, illetve a fekete hátsó márkafelirattal még sportosabb megjelenést kölcsönöz a Scalának. A modellsorozathoz rendelkezésre álló minden motorváltozattal rendelhető Scala Monte Carlót Frankfurtban mutatta be a gyártó, az első ügyfélkiszállításokra pedig 2019 negyedik negyedévében kerül sor.

 A Scala Monte Carlo már alapkivitelben sötétített oldalablakokkal, panorámatetővel és fekete tetőlégterelővel kiegészített, meghosszabbított hátsó szélvédővel készül. A különleges plakettel is megjelölt, új csúcsmodelljének sportos megjelenését fekete hátsó diffúzorelem, fekete típusfeliratok, illetve teljes-LED hátsó lámpák teszik teljessé.

Beltere szintén hangsúlyosan dinamikus stílusú. Az integrált fejtámlával kiformált sportülések állítható magasságúak és speciális kárpit borítja őket, de a dekorbetétek és a műszeregység is sajátos dizájnnal jelennek meg. A multifunkciós sportkormányt perforált bőrrel vonják be, s akárcsak a sebességváltókar és a kézifékmarkolat, vörös varrások díszítik. A LED-technikájú hangulatvilágítás szintén vörös színben világítja meg a középkonzolt, a lábteret, valamint az ajtók rakodórekeszeit és belső kilincseit. A műszerfal légbefúvó nyílásai krómhatásúak, LED-technikájú olvasólámpák is rendelkezésre állnak, s alumínium-dizájn pedálborítások, különleges lábszőnyegek, a küszöbléceken Scala felirat és fekete tetőkárpit teszi teljessé a sportos belső hangulatot.