Villanymotort kap a Tarraco

2021. elejéig hat elektromos és hálózatról tölthető hibrid Seat és Cupra érkezik a két márka kínálatába. A sorban az első a Tarraco PHEV.

A Seat az év első hét hónapjában rekord mennyiségű, 369 500 kiszállítást teljesített, amelyből csak júliusban – 2018-hoz képest – 7,8 százalékkal több, összesen 55 200 jármű talált gazdára. A Tarraco is hozzájárul a márka világszintű jelenlétéhez, céljai elérésében pedig mind az FR felszereltségi szintnek, mind a plug-in hibrid technológiának kulcsfontosságú szerepe lesz.

Az 1,4 literes, 110 kW teljesítményű TSI benzinmotorból, a 85 kW teljesítményű villanymotorból és a 13 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor csomagból álló hibridrendszer a rugalmas alkalmazkodás lehetőségét kínálja a vezető számára. A hálózatról tölthető (plug-in) hibrid Tarraco több, mint 50 kilométert képes tisztán elektromos üzemmódban teljesíteni, amellyel a kipufogócsőből származó kibocsátás nullára csökken. Igény esetén pedig a benzinmotor és a villanymotor kettősével rendelkezésre áll a megnövelt, 245 lóerős teljesítmény.

A rendszer összteljesítménye 245 lóerő (180 kW), legnagyobb teljesítménye 400 Nm, amelynek révén a hálózatról tölthető hibrid Tarraco modell álló helyzetből 7,4 másodperc alatt gyorsul fel 100 kilométer/óra sebességre, legnagyobb sebessége pedig eléri a 217 kilométer/órát. A hivatalos WLTP tesztciklus során mért szén-dioxid-kibocsátása 50 g/km érték alatt marad.