Önkénteskedtek az audisok

Az Audi Hungaria Zrt. munkatársai önkéntes jelleggel immár hatodik éve kezdeményeztek szociális projekteket a térségben, amelyek közül idén 27 valósult meg. Ebben az esztendőben egy rendhagyó kampány keretében régióbeli intézmények is pályázhattak kiemelt támogatásra. Így hét helyszínen valósultak meg olyan segítő kezdeményezések, amelyek középpontjában a fenntarthatóság állt. Idén több mint 600 audis munkatárs elkötelezett közreműködésével újultak meg győri és Győr környéki intézmények.

„Önkéntes napunk nagyszerű lehetőséget ad a munkatársaink által javasolt kezdeményezések megvalósítására és ezáltal a felelős segítségnyújtásra. Az önzetlen és elkötelezett munka az elmúlt évek során már mintegy 160 intézményben jelentett értékteremtést. A helyszíneket örömmel javasolják munkatársaink, és lelkesen tevékenykednek az önkéntes projektekben” – mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

Ebben az esztendőben indult a „Az Audi segít” kampány is, amelynek keretében az oktatás, a környezet- és természetvédelem, valamint a szociális ellátás terén hét régióbeli intézmény, civilszervezet álma válhatott valóra. A nyertes projekteket a vállalat menedzsmentjének tagjai kivitelezték, képviselve a vállalat egyik fontos alapértékét, a társadalmi felelősségvállalást. „Akinek lehetősége van arra, hogy segítsen másokon, annak morális felelőssége, hogy ezt megtegye. Azt tapasztalom, hogy kollégáink közül nagyon sokan azonosulnak ezzel a gondolattal és érzik a közös tettek erejét” – tette hozzá Knáb Erzsébet.

önkéntes munka

Az audis munkatársak idén is számos jó ügy érdekében ragadtak lapátot, ásót, ecsetet. Így jött létre többek között kültéri szociális tér a Forrás Waldorf Iskolában Győrben, készültek madárodúk Csorna Földszigeten az Esterházy Madárvártánál, valamint megújult a gyermekorvosi rendelő Győr-Ménfőcsanakon. A Bágyogszováti Napköziotthonos Óvoda udvarán felújítási munkálatokat végeztek az önkéntesek, a Győrújbaráti Pitypang Óvodában magaságyások készültek. Az Apor Vilmos Római Katolikus Iskola és a Kálóczy téri Idősek Otthona belső udvarának renoválásán is dolgoztak az audisok Győrben, Fenyőfőn pedig rovarszállót építettek, illetve gyümölcsfákat telepítettek.

Az „Az Audi segít” program keretében többek között a táplánypusztai Piróth Endre Szociális Központ belső terei újultak meg, interaktív lovas-tanösvény jött létre fogyatékkal élő és ép gyermekek számára a Daniló Sportegyesület lovardájában Mosonmagyaróváron. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonában belső és külső felújítási munkálatokat végeztek, valamint akadálymentes pihenőteret alakítottak ki az udvaron. Az “Együtt játsszunk, közösen táncoljuk!” mottó jegyében megújult a táncos közösségi tér a St’Art Házban Győrszentivánon, valamint szabadtéri tanterem és oktatási tér kialakítására került sor a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

Ebben az évben a vállalat az önkéntes projektek által közel 55 millió forinttal támogatta a régió intézményeit.