Újabb autóipari beruházás Székesfehérváron

A japán Denso autóalkatrész-gyártó 18,5 milliárd forintos beruházást hajtott végre Székesfehérváron, és ehhez 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapott a kormánytól.

A Denso a világ harmadik legnagyobb autóipari beszállítója, amely 35 országban van jelen, Magyarországon pedig több mint négyezer embernek ad munkát. Japán a második legnagyobb ázsiai beruházó Magyarországon, ahol 160 japán vállalat működik és ad munkát 33 ezer embernek.

Szincsák Attila, a Denso Gyártó Magyarország Kft. kereskedelmi és pénzügyi igazgatója kiemelte, hogy az autóipar az elmúlt száz év legfontosabb és legnagyobb változásán megy keresztül, amelyre cégüknek is készen kell állnia.     Az elmúlt két évben ezért “kapacitásintenzív” beruházást hajtottak végre, amely további üzletek megszerzését is hozhatja a jövőben.    Elmondta, hogy a beruházás egyedülálló volt a Denso életében, mivel a fejlesztés nagy részét magyar emberek ötletei alapján, magyar mérnökök, magyar beszállítók és kivitelezők valósították meg.

A most átadott 17 ezer négyzetméteres logisztikai központban a gyártáshoz szükséges alapanyagokat, valamint félkész- és késztermékeket raktároznak.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2018-as üzleti évet 745,6 millió eurós nettó árbevétel (246 milliárd forint) mellett 34,2 millió eurós (11,3 milliárd forint) nyereséggel zárta.