Újabb Ford érkezik Romániából

A Ford hivatalosan is elkezdte a Puma modell összeszerelését a romániai üzemében, amely évente akár 250 ezer járművet is gyárthat.

A dél-romániai craiovai üzemben tavaly 140 ezer járművet gyártottak, hiszen eddig csak egy modellt, az Ecosportot szerelték össze.     A romániai gyárban most először fognak két modellt gyártani egyszerre azóta, hogy a Ford 2008-ban átvette az üzemet. Romániában a Ford fog gyártani elsőként hibrid meghajtású járművet. A lap emlékeztetett, hogy a másik nagy romániai járműgyártó, a francia Renault tulajdonában levő Dacia még nem jelentett be ilyen irányú fejlesztést, a Dacia mioveni-i üzemében csak hagyományos meghajtású járműveket gyártanak.

Az amerikai autógyártó tavaly óta 200 millió eurót fektetett be a craiovai üzem bővítésébe, hogy elindíthassa a második modell gyártását. A Ford Romániának összesen 6 ezer alkalmazottja van.     A Ford 2018 májusban jelentette be, hogy romániai üzemében egy második modell gyártása is elkezdődik az Ecosport hobbiterepjáró után.