Jó árat kapott az elektromos Skoda

Az első elektromos jó árral, csekély fogyasztással, izgalmas vezethetőséggel, kiemelkedő utasbiztonsággal és okos megoldásokkal villanyozza fel a magyar autópiacot.

Pont időben!

A cseh márka 124 éves történetében egy teljesen új fejezetet nyit a Citigo-e iV, amely első a hamarosan több tagúra bővülő elektromos Škoda választékban. Hatótávja 225-274 kilométer (WLTP módszerrel mérve), teljes értékű négyszemélyes és ötajtós autó, akár 923 literesre bővíthető csomagtartóval és zéró-emisszióval. Bár csak 3,6 méter hosszú, kényelmes utasteret nyújt, igazi városi kisautó. A 61 kW-os, háromfázisú szinkron villanymotorjának legnagyobb forgatónyomatéka 212 Nm, álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 12,5 másodperc alatt gyorsul. Legnagyobb sebessége 130 kilométer/óra.

Verhetetlen ár

A Škoda Citigo-e iV a magyar piacra versenytársainál legalább egy millió forinttal alacsonyabb árral robban be. Induló ára Ambition felszereltséggel 6 549 390 forint, az autóra 21 százalékos állami támogatás igényelhető (maximum 1,5 millió forint). Porsche Bónusz finanszírozással (300 000 forint kedvezménnyel) és állami támogatással akár 4,94 millió forintért is megvásárolható.

Professzionális töltés otthon

Töltésére alkalmasak a városi gyorstöltőpontok, lehet háztartási konnektorból is tankolni, de hosszú távon a legkényelmesebb megoldás az otthoni falitöltő beszerzése. A Škoda az otthoni töltéshez a Moon töltési rendszereit ajánlja, amelynek forgalmazója a Porsche Hungaria. A termékpaletta részét képezik a háztartási kiserőművek, vagyis a napelem rendszerek, az ehhez kapcsolódó otthoni energiatárolók és a többféle kivitelben készülő villanyautó-töltők. Az akcióban forgalmazott Moon Wallbox Basic háromfázisú, 11 kW teljesítményű töltést tesz lehetővé gyorsan, egyszerűen és biztonságosan az ügyfelek garázsában.

Utcai gyorstöltőn, CCS rendszerű töltőcsatlakozóval a Citigo-e iV teljesen lemerült 36,8 kWh kapacitású, 60 Ah-s, 168 cellából álló lítiumion-akkumulátorát nyolcvan százalékra egy óra alatt is fel lehet tölteni. Moon falitöltővel mindehhez kb. 4,5 órára, sima hálózati konnektorra csatlakoztatva pedig kb. 13 órára van szükség.