A Tungsram kkv-k innovációját segítő online felületet indított

Tungsram
A Tungsram magyar multinacionális vállalatcsoport online felületet indított a kis- és középvállalkozások innovációs tevékenységének segítésére.

Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős ügyvezetője az iLex Systems Zrt.-vel közösen fejlesztett online innovációs piactér bemutatóján elmondta, a weboldalon regisztrált kkv-k felvehetik a kapcsolatot a Tungsrammal, és számos speciális kérdéskörben kérhetnek segítséget. Rövid határidőn belül választ kaphatnak jogi, szabadalmi, az innováció-menedzsmenttel, prototípus gyártással, a gyártási kapacitással, laboratóriumi infrastruktúrával és piacra jutással kapcsolatos kérdésekre.

Pongrácz Ferenc az MTI-nek elmondta, a Tungsram azt tervezi, hogy tíz éven belül 50 százalékot képvisel majd az innovációhoz köthető tevékenységből származó bevétel a teljes árbevételen belül. A cégcsoport árbevételének 93 százaléka a világítástechnikához köthető gyártásból, értékesítésből adódik. Közös érdek mentén bővítik az együttműködést a kkv-szektorral, hogy minél több innovációs megoldással tudjanak piacra lépni.