Február 12-ig lehet pályázni a 28. Magyar Innovációs Nagydíjra

Február 12-ig lehet pályázni a 28. Magyar Innovációs Nagydíjra, amelyre olyan cégek jelentkezését várják, amelyek 2019-ben jelentős üzleti eredményt értek el valamilyen innováció megvalósításával, értékesítésével és alkalmazásával – mondta a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) ügyvezető igazgatója.     Antos László hozzátette: az elismeréseket 2020. márciusában adják át.

Elmondta: a Magyar Innovációs Nagydíj mellett ipari, informatikai, agrár és környezetvédelmi innovációs díjat is odaítélnek, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal díját is átadják majd. A legeredményesebb, 2017. január 1-je után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Valor Hungariae Zrt. és a Magyar Innovációs Szövetség díját nyeri el – fűzte hozzá.

Lepsényi István, a MISZ-szel együttműködő Valor Hungariae Zrt. vezérigazgatója a magyarországi innovatív ágazatok közül az orvosi műszergyártást, a precíziós mezőgazdaságot, az informatikát és az építőiparban megjelenő új ötleteket emelte ki és azt mondta, cégének feladata az új ötletek ágazattól független felkarolása.