Február 20-án mutatja be új fejlesztéseit a BME FRT

Magyarország első Formula Student csapata, a BME Formula Racing Team (BME FRT), 2007-es alakulása óta tervez és épít együléses formula típusú versenyautókat, melyekkel a nemzetközi Formula Student konstruktőri sorozatban vesznek részt.

Ez az összetett projekt magában foglalja a tervezést, a gyártást, a tesztelést, a versenyzést és nem utolsó sorban projekt menedzsmentet. A BME FRT csapata kezdetben benzines kategóriában indult a versenyeken, majd 2012-ben megépítették első elektromos hajtású versenyautójukat. 2017 óta pedig két kategóriában, az elektromos versenyautókéban, és a számítógépekkel, kamerákkal és szenzorokkal felszerelt, önvezető kategóriában képviselik Magyarországot.

A 2019-es versenyszezonban a csapatnak lehetősége volt a magyar verseny mellett, több külföldi helyen részt venniük, ahol szép helyezéseket értek el. A magyar versenyen, Zalaegerszegen a 7. helyen végeztek “Endurance & Efficiency” versenyszámban, majd Olaszországban felülmúlták önmagukat és ugyanebben a versenyszámban már a 4. helyen végeztek. Emellett Németországban az önjáró autójukat csupán csak 4 csapat tudta megelőzni a “Skidpad” versenyszámban, végül az utolsó spanyolországi versenyen is remekelt a csapat és összetett 9. helyen zárt.

A csapat egyetemista hallgatói az idei szezonban úgy döntöttek, hogy nem építenek új autót, hanem a tavalyi elektromos- és az önjáró autó fejlesztésére fektetik a hangsúlyt, annak érdekében, hogy az előző év tanulságaiból okulva a lehető legjobb helyezést tudják elérni a 2020-as nyári Formula Student versenyeken.

A BME Formula Racing Team február 20-án mutatja be az idei fejlesztéseit, amivel idén újult erővel térnek vissza a nemzetközi porondra, hogy bekerüljenek a top 10 legjobb Formula Student csapat közé. Akit érdekelnek az önvezető és elektromos autók, aki kíváncsi az autósport jövőjére, az a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem K172-es termében 14:00 órától hallgathatja meg mindezeket.