Rekord számú jelentkezés az ANK pályázatára

Magyarok a világ járműgyártásában
Lezárult az Autós Nagykoalíció (ANK) pályázata, amelyre rengetegen jelentkeztek. A nyertesek ingyenes belépőjegyet kapnak az AutoMobil Autó Show és a Magyarok a Világ Járműgyártásában kiállítás megnyitójára, amelyet március 20-án rendeznek Budapesten, a Hungexpón.

Olyan 12-18 éves diákok jelentkezését vártuk, akik érdeklődnek az autóipar bármely területe iránt és szeretnének találkozni olyan szakemberekkel, akik magyarként értek el világszínvonalú eredményeket a járműgyártás valamely területén – mondta el Knezsik István. Az ANK elnöke felidézte, hogy az elmúlt évi kiállításon vettek részt először diákok nagy számban, s olyan sok pozitív visszajelzést kapott, hogy nem volt kérdéses, az idén is biztosítják a diákoknak az ingyenes részvételt.

Eredetileg hatszáz főre szólt a kiírás. A pályázat sikerét jelzi, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel, a hatszáz helyett több mint kilencszáz diák pályázatát fogadta el az ANK. A pályázatok elfogadásánál fontos szempont volt az is, hogy ország minden részéből érkezzenek diákok.

A diákok és kísérőik az élő show után a magyar járműgyártás legismertebb és legsikeresebb képviselőivel folytathatnak kötetlen beszélgetést.

A tavalyi kiállításon nagy élmény volt számomra, hogy a diákok milyen figyelemmel és aktivitással vettek részt a programon, s biztos vagyok abban, hogy a hagyományteremtő szándékkal meghirdetett pályázatunk jövőre is folytatódni fog – fogalmazott Knezsik István, az ANK elnöke, aki bízik abban, hogy a kiállításon sok diák kap olyan impulzust, amely a sikeres magyar járműgyártás felé tereli a pályaválasztókat.