Munkásszállás épült Újszentivánon

munkásszállás
Budapesti munkásszálló, 1985 Fénnyel írott történelem. Magyarország fotókrónikája 1845-2000. Fotó: Korniss Péter Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtára, Budapest
Nyolcvan férőhelyes munkásszállás épült Újszentivánon, az állami támogatással, 371 millió forintból megvalósult beruházást a napokban adták át a Csongrád megyei községben.

Az újszentiváni önkormányzat a szerb és a román határ, valamint a nagyvárosok, Szeged és Makó közelségét kihasználva fogott bele a munkásszállás kialakításába.  A négy húszfős, egyenként három lakóegységet magában foglaló, 200 négyzetméteres ingatlan kialakítása 371 millió forintba került, a költségekből 222,8 millió forintot fedezett állami támogatás – közölte a kormánymegbízott.

Putnik Lázár polgármester hangsúlyozta, a kétezer lakosú községben folyamatosan nő a vállalkozások száma. A településen gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség, a Vajdaságból többen is naponta érkeznek dolgozni Újszentivánra a jelenleg reggel 7 és 19 óra között működő tiszaszigeti határátkelőhelyen keresztül. A polgármester bízik benne, az átkelő rövidesen folyamatos nyitvatartású lesz.