Megépül a debreceni BMW-gyár

tesztpálya
A debreceni BMW-gyár meg fog épülni, eddig minden az előzetes ütemtervnek megfelelően haladt; az építési területet pénteken átadták a beruházónak – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-sajtótájékoztatóján Debrecenben.

Minden fél tartja az ígéreteit, és teljesíti a kötelezettségeit, a 2018 nyarán bejelentett, gyárépítésről szóló szerződés 2020. június végén, módosítás nélkül hatályba lép – hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette, a beruházás értéke több mint egymilliárd euró, amelyhez a magyar kormány 12,3 milliárd forintos támogatást nyújt.

A BMW Group jövőbeni debreceni gyárának építéséhez kapcsolódó előkészületi folyamatok újabb fontos mérföldkőhöz érkeztek: Debrecen városának sikeres földterület-előkészítési munkálatai után a BMW Group május végéig hivatalosan is birtokba veszi a területet. „Rendkívül elégedettek vagyunk az projekthez kapcsolódó már megvalósult folyamatokkal, melyeknek köszönhetően az eredeti tervek szerint kezdhettük meg az építkezés első lépéseit. Köszönjük Debrecen városának és Magyarország kormányának a bizalmat, valamint a professzionális együttműködést” – nyilatkozta Michele Melchiorre az ipari terület átruházása kapcsán. „Továbbra is elkötelezettek vagyunk a debreceni gyár mellett, a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet azonban hatással van az építkezésre, így a munkálatok ütemtervét eszerint kell újragondolnunk. A teljes megvalósulási időterv jelenleg felülvizsgálat alatt áll, hónapokban mérhető csúszást feltételezünk” – tette hozzá.

A BMW Group karriercsapata már megkezdte a toborzást

A vállalatcsoport 2019 április óta folytat aktív toborzási kampányt a Debrecenben épülő gyár térségében. Az első marketing kampány elemei már láthatóak Debrecenben, többek között a város repülőterén és a helyi villamosokon. 2019 augusztus óta a BMW Group már húsz helyi munkatársat vett fel, a rendszerbe álló létesítmény pedig több mint 1000 új munkahelyet biztosít majd a régióban.