Győri modellt jelölt az Audi

Az Audi Hungaria és a Porsche Hungaria Audi márkája idén is közösen indít jelöltet az Év Magyar Autója 2021 díjért. A győri gyártású Audi Q3 Sportback lágy hibrid változatát nevezték.

Audi Q3 Sportback 35 TFSI

A Q3 Sportback az Audi termékkínálatának első kompakt crossover modellje, amely A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után az ötödik Győrben készülő Audi.

Az Audi Q3 Sportback 4,50 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,56 méter magas, tengelytávja 2,68 méter. A hátsó ülések 0,13 méteres hosszirányban mozgathatók, a háttámla három részre osztott, és dőlésük hét fokozatban állítható. A csomagtér térfogata 530-1400 liter. Opcióként az Audi elektromos hátsó ajtót is kínál, amelyet lábmozdulattal is lehet nyitni és lezárni.

Audi Q3 Sportback

Az újdonság már kapható benzin- és dízelmotorral, előbbi 230 lóerős, míg a dízel 150 lóerő teljesítményű. Mindkét motortípus az Audi Hungariánál készül. Hamarosan újabb győri motorváltozatokkal bővül a kínálat, érkezik egy nagy teljesítményű dízel, valamint a díjra jelölt belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos lágy hibrid rendszerrel működik együtt. Ez fékezés során visszanyeri az energiát és az alacsony sebességről való gyorsítás során támogatja a motort. A valós vezetési helyzetekben akár 0,4 liter üzemanyagot is megtakaríthat 100 kilométerenként

Az Audi Q3 Sportback szériában sport felfüggesztéssel és progresszív kormányzással rendelkezik, melynek áttételezése a kormányzási szög növekedésével egyre közvetlenebb. Kérésre szabályozható a csillapítás, ami tovább növeli a dinamizmus és a kényelem közötti tartományt. A vezetési helyzettől, az útviszonyoktól és a személyes preferenciáktól függően a járművezető a hagyományos dinamikus kezelőrendszeren hat profilban, beleértve az offroad módot is, megváltoztathatja az autó jellemzőit. A motor és a sebességváltó beállításai mellett ez a rendszer befolyásolja az elektronikusan állítható lengéscsillapítók és a kormányzás segédprogramját is.

A nagyobb motoroknál a quattro hajtáslánc alapfelszereltség. Központi alkatrésze a hátsó tengelyen található hidraulikus többlemezes tengelykapcsoló. A teljesítmény mellett a quattro hajtás szorosan együttműködik a kerék-szelektív nyomatékvezérléssel. Ez a quattro hajtás esetén a belső oldali kerekekre, elsőkerék hajtás esetén az első, belső oldali kerékre kifejtett gyenge fékhatás révén teszi még dinamikusabbá és stabilabbá az autót.

Audi Q3 Sportback

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu