Kettő lett az Arteonból

Volkswagen
A Volkswagen bemutatta a megújult Arteont, és egyidejűleg leleplezte a Magyar Év Autója 2021 díjra jelölt Arteon Shooting Brake modellt.

Az összes új műszaki fejlesztést mindkét karosszéria változatban alkalmazzák, az Arteonban először jelenik meg plug-in hibrid hajtáslánc. Az Arteon R lesz a modell sorozat zászlóshajója. Ezzel a modellel a Volkswagen tovább halad a prémium kategória felé. Nem csak a hamisítatlan teljesítmény izgalmas itt, hanem az is, ahogyan az autó hajtóerővé alakítja teljesítményét. A szelektív keréknyomaték-vezérlés révén a nyomaték változóan oszlik meg mind a tengelyek, mind pedig a hátsó kerekek között, a vezetési helyzettől függően. Ez ebben a kategóriában a vezetési dinamika új szintjét teremti meg.

arteon_belso

Az Arteon mindkét változatában az elöl és hátul helyet foglaló utasok élvezik a moduláris keresztirányú építőkészletből (MQB) eredő előnyöket. A hátsó lábtér maximális mérete 1,016 méter, és ez egy referenciaérték ebben az osztályban. A tetőprofil egyedülálló kialakításának köszönhetően a Shooting Brake nagyobb fejteret kínál elöl és hátul egyaránt. Alapkivitelben a hátsó ülés háttámlája mindkét modellben aszimmetrikusan lehajtható. Az Arteon Shooting Brake hátsó ülései mögött 565 liter űrtartalmú csomagtér húzódik a hátsó ülés háttámlájának magasságáig illetve a csomagtér takaró szintjéig mérve (limuzin 563 liter). Az első ülések háttámlájáig pakolva a jármű csomagtere 1632 literre nő. Mindkét esetben az első ülésekig rakodható maximális hossz 2,09 méter.