Betiltják a hibrideket is

Kalifornia

Kaliforniában 2035-ig megszüntetik a benzinnel működő, a dízel, valamint a hibrid gépjárművek forgalmazását – jelentette be Gavin Newsom, az Egyesült Államok nyugati parti államának kormányzója, aki rendeletet is aláírt erről.

Newsom “bátor lépésnek” minősítette saját döntését, hangsúlyozva, hogy “ez a leghatásosabb lépés, amelyet államunk megtehet a klímaváltozás elleni küzdelemben”.     A demokrata párti kormányzó kiemelte: évtizedeken keresztül lehetővé tették, hogy a gépjárművek szennyezzék a levegőt. “Megérdemeljük azokat az autókat, amelyek nem okoznak asztmát a gyermekeknek. A mi autóinknak nem szabad tovább rontaniuk a tűzvészeken és ezzel elősegíteniük, hogy még több, füsttel telített napunk legyen”.     Newsom kijelentette: 15 év múlva minden autó, amelyet Kaliforniában forgalmaznak, “mentes lesz a károsanyag-kibocsátástól”.     A kormányzói rendelet mindazonáltal nem tiltja be a jelenleg forgalomban lévő “hagyományos” autókat, ám megtiltja ezek eladását, illetve vásárlását a használtautó-piacon.     Elemzők megjegyzik: a kormányzói rendeletet a washingtoni szövetségi kormány bíróság elé viheti.

 

1 Comment on Betiltják a hibrideket is

  1. Mert ugye a villanyautók működéséhez az áramot légszennyezés-mentesen termelik? Például a németek barnaszénnel…. Nem agyament egy kicsit ez a gondolkodás? Ha tényleg tiszta levegőt akar az okos politikus, biciklizzen! És ne hordják az árukat negyvenezer kilométerekre! Na és ne röpködjön napi sokezer repülő velük! Amíg ez nem valósul meg, addig ez csak katyvasz.

Comments are closed.