Ezt lehet tudni a 3,99 millió forintos villanyautóról

Dacia Spring

A Dacia bemutatta a magyar piac legolcsóbb villanyautóját. A négyszemélyes városi kisautó hatótávolsága vegyes használat során 225 kilométer (WLTP ciklus szerint), városi használat mellett pedig 295 kilométer.

DACIA SPRING ELECTRIC (BBG)

A Dacia Spring a magyar piac legkedvezőbb árú elektromos autója lesz, az előrendelési akcióban lefoglalt első 100 példány listaáron 6,499 millió forintba kerül majd – ez az állami támogatást is igénybe vevők számára 3 990 000 forintos vételárat jelent. Bár az előrendelés során az első 100 darabos készlet rendkívül gyorsan elment, a Dacia Hungária tovább folytatja az előrendelési akciót: aki biztosítani akarja, hogy mielőbb megkapja az autót, annak érdemes regisztrálni; ez továbbra is kötelezettségmentes a vásárlók számára.

DACIA SPRING ELECTRIC (BBG)A 3,73 méter hosszú Dacia Spring egyesíti a márka három fő jellemzőjét: egyszerű, robusztus és elérhető. A lelke a 33 kW teljesítményű elektromotor (44 lóerő, legnagyobb nyomatéka 125 Nm), amelyhez egy 26,8 kWh-s lítium-ion akkumulátor társul. Városi autónak szánják, végsebessége 125 kilométer/óra, csomagtartója 300 literes.

A Dacia Spring sajnos nem kapja meg a Renault Zoe 22 kW-os fedélzeti töltőjét, váltakozó áramról 2-7 kilowattal, egyenáramról maximum 30 kilowattal tölthető. Háztartási konnektorról 14 óra alatt lehet teljesen feltölteni az akkumulátort.

A Renault Hungária sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a modellt két fázisban értékesítik, elsőként autómegosztók juthatnak hozzá egy speciális, spártai felszereltségű változathoz. Az értékesítés második fázisában, jövő év második felében vehetik át a magánügyfelek a megrendelt autóikat. A hivatalos ár- és felszereltséglista jövő márciusban várható.

Dacia_Spring_2