Új gyár, 440 új munkahely Debrecenben

kínai, Semcorp
Magyarországon hozza létre első Kínán kívüli gyárát a sanghaji központú Semcorp, az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges szeparátorfóliák gyártásában a világpiacon vezető pozíciót betöltő, sanghaji központú cég; a beruházás értéke 65,5 milliárd forint – jelentette be kétéves tárgyalásának eredményét Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az új szeparátorfólia-gyár Debrecenben épül meg, a beruházás 440 új munkahelyet teremt, ezért a kormány 13 milliárd forintos, vissza nem térítendő készpénztámogatást biztosít a fejlesztéshez.   Egy hatalmas, 19 hektár nagyságú területen kezdi majd meg a gyár a működését. Ezen a 19 hektáros területen 100 ezer négyzetméteres üzem jön létre.    Ezzel a beruházással 5 milliárd dollár fölé emelkedik a Magyarországon végrehajtott kínai beruházások összértéke, meghaladja a 15 ezret a kínai vállalatok által Magyarországon alkalmazott munkavállalók száma is.

A vállalatnak jelenleg öt kínai telephelye van, összesen 3,3 milliárd négyzetméter alapfólia gyártási kapacitással. A debreceni gyár várhatóan 400 millió négyzetméterrel bővíti ezt a kapacitást.    A közlemény szerint a Semcorp csoport, hivatalosan ismert nevén a Yunnan Energy New Material Co. Ltd., a legnagyobb lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia ellátó a világon. Leányvállalata, a Shanghai Energy New Materials Technology Co., Ltd. 2010-ben lépett be az akkumulátor elválasztó fólia üzletágba. Elválasztó fólia termékei kulcsfontosságú elemei az elektromos járműveknek, az energiatárolásban és a fogyasztói elektronikai alkalmazásokban használt lítium-ion akkumulátoroknak.    Az elválasztó fólia mellett a csoport csomagoló- és nyomdai termékeket is gyárt.

 

1 Comment on Új gyár, 440 új munkahely Debrecenben

  1. Nahát!!!???..Ennek igazán csak örülni lehet!!!
    Na és mikorra valósul + ez a csodaberuházás!!!???….
    No majd +látjuk!!!???….
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.