Koronás lett és lemondott a Ferrari-vezér

Visszalépett hivatalából a Ferrari vezérigazgatója Louis Camilleri. Feladatát átmenetileg az Agnelli család leszármazottja John Elkann, a cég elnöke vette át.

Vállalati források szerint a 65 éves Louis Camilleri egészségügyi problémákkal küszködött és ezért kórházi ellátásra is szorult koronavírus-fertőzés miatt, de állapota már javul. A visszavonulás mellett azonban nem egészségi állapota miatt döntött a vezérigazgató.     Camilleri 2018 júliusában vette át a Ferrari vezetését Sergio Marchionne hirtelen bekövetkezett halálát követően. Camilleri vezetése alatt a Ferrari volt a milánói tőzsde egyik legjobban teljesítő autóipari részvénye. A részvény az elmúlt hónapban érte el történelmi rekordját.

Camilleri vezetése alatt kezdte meg a Ferrari a tapogatózást abba az irányba, hogy a sportkocsik mellett más modellkategóriákat is felvegyen a kínálatába anélkül, hogy ezzel sérülne a márka exkluzív prémium kategóriában kivívott rangja. A Ferrari hamarosan piacra viszi PuroSangue SUV modelljét és hibrid modellekkel készül bővíteni termékpalettáját.     A Ferrari luxus sportautói iránt még a koronavírus-járvány alatt sem csappant meg a kereslet.    Ezzel együtt azonban a Ferrari is ki van téve annak a történelmi léptékű technológiai kihívásnak, amivel az egész autóipar szembesülni kényszerül, az emissziós értékek kötelező csökkentésének. Mindez kétségessé teszi a 2022-re kitűzött eredménycél teljesíthetőségét.