Saját gyártásban készíti kerekeit a Neuzer

A Neuzer Kerékpár Kft. kerékgyártó gépsor telepítéséhez kapott támogatást, ennek köszönhetően függetlenebbé válik a beszállítóktól, a gyár által kibocsátott biciklik nyolcvan százalékához saját maga készítheti el a kerekeket.

Neuzer András elmondta, a beszerzés alatt álló gépsor naponta 600 kerékpár készre szereléséhez képest alkatrészt készíteni. A magyar beszállítóktól érkező alumínium profilból a gépsor a gyárban a leggyakrabban használt méretű felniket állítja elő duplafalú, erősített kivitelben.    Ezzel olyan gyártási folyamatok kerülnek be a cég saját tevékenységei közé, amit eddig kínai partnerek végeztek el, így a vállalat kivédheti a koronavírus miatt összeomlott beszállítói hálózatok kedvezőtlen hatását – ismertette az ügyvezető.    A 75,4 millió forintos gépbeszerzési beruházás megvalósítását az európai unió és a magyar állam közel 53 millió forinttal támogatta.

A járvány kitörésének idején, márciusban a gyár megrendeléseinek felét visszamondták. A holland, belga és osztrák piac befagyását a hazai kerékpár-értékesítések 30-40 százalékos növekedése egyensúlyozta ki – tette hozzá Neuzer András.    A társaság a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek áthidalására felhasználja a pályázati forrásokat, gépbeszerzésre, ingatlan építésre és felújításra is sikeres pályázatot nyújtott be.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. magyar tulajdonú, független kerékpárgyár, amely jelenleg évente 80 ezer kétkerekűt gyárt. Elektromos kerékpárból 2020-ban 12 ezer darabot értékesítettek, jövőre több mint 20 ezer darab eladását tervezik.

A vállalat termékeinek közel felét külföldön értékesíti, legnagyobb piacaik Belgium, Hollandia, Németország és Svédország. A társaság 150 főt foglalkoztat, árbevételük 2018-ban 3,4 milliárd forint volt, 2019-ben meghaladta a 4 milliárd forintot.