Újabb Audi Győrből

Az Audi Hungaria első plug-in hibrid modellje, egy Audi Q3 Sportback turbókék színben gördült le december elején a gyártósorról. Ezzel a vállalat az elektromobiltás következő szintjére lépett. A plug-in hibrid technológia alapja egy klasszikus belsőégésű motor és egy elektromotor, amely energiáját egy lítium-ion-akkumulátorból nyeri. Az autó 1.4 literes TFSI motorja szintén Győrben készül.

 „Az Audi Hungaria már 2018 óta konzekvensen halad az elektromobilitás útján, melynek során újabb és újabb mérföldköveket ér el. Elsőként az elektromos meghajtások sorozatgyártását kezdtük el, majd ezt követték első elektromos hajtásláncú autóink, a mild-hibrid modellek. Az első plug-in hibrid autónk, az Audi Q3 45 TFSI e modell gyártásához több mint 20 éves, a prémium autók gyártásában szerzett tapasztalatunkat használjuk és indulunk el az elektromobilitás új világába“ – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

audi_gyar_2020_q3_phev

A plug-in hibrid modellek gyártását a vállalat a meglévő gyártási infrastruktúrájába integrálta. A karosszériagyárban új berendezéseket és robotokat helyeztek üzembe az átalakított és az új karosszériaelemek készítéséhez. A járműszereldében egy phev-specifikus munkaállomást alakítottak ki, ahol többek között a töltőcsatlakozót is beépítik. A munkahelyek kialakításánál, ahogy mindig, az ergonómia állt a fókuszban. Így például a magasfeszültségű akkumulátor és a tank beépítésénél egy speciális emelőberendezés segíti a munkatársak munkavégzését.

„Egy komplex termékkel, az Audi Q3 plug-in hibrid modellel bővült járműgyártásunk. A termék integrálásának folyamatában résztvevők nagyszerű együttműködésének köszönhetően készen állunk az első plug-in hibrid modell sorozatgyártására az Audi Hungaria történetében. Csakúgy mint eddig, továbbra is számítok a járműgyártás teljes csapatának szaktudására és elkötelezett munkájára“ – mondta Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. járműgyártásért felelős igazgatósági tagja.

q3phev1

Az Audi Hungaria 1500 munkatársát készítette fel és képezte ki elméleti és gyakorlati oktatások során a phev-modellek gyártására. Emellett számos magyar munkatárs támogatta az Audi e-tron brüsszeli és a Volkswagen ID.3 zwickaui gyártását, ahol értékes tapasztalatokat szereztek.