Uniós pénzeső a jászberényi beszállítónál

Scintilla
Csaknem 1,7 milliárd forintból komplex fejlesztést valósít meg az elektromechanikus alkatrészek gyártásával foglalkozó Scintilla Kft. a jászberényi telephelyén – közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a fejlesztésre csaknem 800 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.     A tervek szerint jövő év végére megvalósuló projekt során fejlesztik többek között az infrastruktúrát, bővítik a meglévő épületet, az IT-hálózatot. A raktározáshoz új polcrendszereket szereznek be, illetve targoncákat, gépeket, berendezéseket, szerszámokat vásárolnak. A beruházásnak köszönhetően erősödik a cég beszállítói képessége, további lépéseket tesznek az automatizálás irányába, tovább fejlesztik az Ipar 4.0 tevékenységüket, növelik kapacitásukat, új termelési területet alakítanak ki, és képzések is lesznek majd.

Az 1996-ban alapított Scintilla Mérnöki Iroda Kft. magyar, magántulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben mérnöki tevékenységgel foglalkozott, 1998-ban lépett be a vezetékfeldolgozás iparágba. A kft.-nél jelenleg elektromechanikus alkatrészek (szerelt vezetékek, csatlakozók, kapcsolók, villamos szerelvények) gyártásával foglalkoznak. A cég hazai és európai telephelyű multinacionális cégek beszállítója.

A nyilvános cégadatok szerint a Scintilla Mérnöki Iroda Kft. árbevétele tavaly csaknem 16 millió euró (több mint 5,2 milliárd forint) volt, ennek túlnyomó része belföldi értékesítésből származott.  A cég adózott eredménye 2019-ben több mint 2,3 millió euró (csaknem 785 millió forint) volt.