A kínaiak már Záhonyban vannak

vasúti
Kiugró mértékben, 2019-hez képest csaknem tízszeresére növekedett a záhonyi átrakó körzeten keresztül Magyarországra érkező kínai konténervonatok száma – írja a Magyar Nemzet.

Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja a lapnak elmondta: a Rail Cargo Operator – Hungaria (RCO – HU) 2020 augusztusa óta tapasztalja a távol-keleti vasúti intermodális forgalom erősödését.    Míg 2019-ben négy Kínából érkező intermodális szerelvény lépte át Magyarország és ezzel együtt az Európai Unió határát Záhonynál, 2020 harmadik és negyedik negyedévében havonta már hat-nyolc vonat érkezett az átrakókörzetbe 45-50 negyvenlábas konténerrel megrakva. Kínából a vonatokat a Rail Cargo Group orosz vállalata szervezi kínai partnerével, és Záhonytól az RCH veszi át a továbbítást.

2020 első fél évében éves összevetésben 41,7 százalékkal nőtt a Kína és Európa között vasúton szállított konténerek száma. A lengyel-fehérorosz határ melletti Malaszewicze állomás már alig képes fogadni a havi kétszáz kínai konténervonatot. A forgalom várható növekedésére megoldást jelent Záhony fejlesztése.

Kovács Imre rámutatott, hogy a térségben tervezett jelentős beruházásokra alapozva a Rail Cargo Hungaria az ott bonyolított forgalom jelentős növekedésével számol a következő években. Az elnök szerint optimizmusra ad okot, hogy az EU a vasút évének nyilvánította a 2021-es esztendőt.

 

2 Comments on A kínaiak már Záhonyban vannak

 1. Semmi +lepi!!
  És ez a tranzakció tovább fog növekedni amit csak üdvözölni lehet!!!
  Japán örosz és kínai!!??,..
  nekem mind1!!
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.

 2. Lehet örülni,hogy a kínaiak és az oroszok már Záhonyban vannak!!!
  Hozzázzák az árút és nő a kereswkedelem!!
  Ettől javul az emberek közötti apcsolat és nő az életszínvonal
  Hajrá gyerekek…
  barátilag
  J.L.

Comments are closed.