Gyors növekedésre számít a mobilitási piacon a Continental

Gyors növekedésre számít a mobilitási piacon Continental, ami a cég budapesti központjának lehetőségeit is bővíti – közölte a német autóipari társaság.

Nikolai Setzer vezérigazgató szerint az autonóm mobilitás piaca több mint a kétszeresére fog nőni a következő 3 évben, ezért kutatásokat összpontosítanak erre a területre – írták. Ennek kapcsán emelték ki a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központ jelentőségét is. A majdnem 3 éve működő magyarországi egység komoly fejlesztési kompetenciával, projekttapasztalatokkal, innovációs képességekkel rendelkezik, és világszínvonalú eredményekre képes – írta Lóránd Balázs, a központ vezetője.

A közlemény szerint a Continental 2021-ben újabb 200-250 millió euró közötti összeget fordít támogatott és autonóm vezetéshez szükséges technológiák fejlesztésére. Céljuk, hogy ezen a téren jelentősen növeljék a bevételüket, és megőrizzék a piacvezető szerepüket.

Nikolai Setzer a közlemény szerint új együttműködésekre is számít a technológiai cégekkel, és a start-up vállalkozásokkal.

A terveknek megfelelően a Continental pénteken a szervezeti átalakulás következő szakaszát is jóváhagyta. A fejlett vezetést támogató rendszerek, és az automatizált vezetés 2022-től új üzleti terület alá kerül, a meghajtásrendszerek villamosításával foglalkozó Vitesco Technologies-t pedig idővel tőzsdére is bevezethetik – olvasható a közleményben.