Sikeres évet zárt a logisztikai nagyvállalat

A Gebrüder Weiss a válság idején is erős maradt, a tavalyi üzleti év 1,77 milliárd euró nettó árbevételéhez a digitalizáció, a fenntarthatóság és a telephelyek számának globális bővítése meghatározó módon járult hozzá. 

A Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat a 2020-as üzleti évben 1,77 milliárd euró nettó árbevételt ért el, ami a megelőző évben elért 1,71 milliárd euróhoz képest 3,7 százalékos árbevétel-növekedés. A vállalat az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is növekedési pályán mozog.

A Gebrüder Weiss 2020-ban folytatta nemzetközi jelenlétének kibővítését: a légi és tengeri szállítmányozási szegmensben tovább növelte németországi telephelyeinek számát, piacra lépett Lengyelországban, Dél-Koreában, Malajziában, Ausztráliában és Új-Zélandon. A nemzetközi hálózat így immár 35 ország 170 telephelyén 7400 főt foglalkoztat (teljes munkaidő egyenértékben számítva). A logisztikai vállalat összesen több mint 70 millió euró értékű beruházást eszközölt telephelyei és IT-infrastruktúrája kiépítésébe, illetve akvizíciókba. A saját tőke aránya stabilan 60 százalék feletti: a vállalat többek között ennek köszönheti, hogy a válság idején is erős tud maradni, és nehéz körülmények között is képes tovább fejlődni.

A Gebrüder Weiss Kft. is jelentős növekedést ért el 2020-ban. A dunaharaszti székhelyű vállalat forgalma egy év leforgása alatt 8 százalékkal, a továbbított küldemények száma 17 százalékkal, a házhoz-szállítás küldeményszáma pedig 100 százalékkal növekedett. Az év során elnyert új logisztikai megbízás magas színvonalú teljesítése érdekében 10 százalékkal bővült a foglalkoztatottak létszáma.