Nemet mondtak a MAN-alkalmazottak

A német MAN teherautó-gyártó vállalat üzemének alkalmazottai a felső-ausztriai Steyrben elvetették a Magna egykori vezérigazgatója által az üzem átvételére tett ajánlatot.

A tulajdonos, a Volkswagen-csoporthoz tartozó müncheni MAN Truck & Bus SE teherautó-gyártó vállalat megválik a felső-ausztriai telephelytől és egyértelműen jelezte, hogy ha nem sikerül eladni, akkor bezárja a 2300 alkalmazottat foglalkoztató üzemet.    Németországban 3500 fővel tervezi csökkenteni alkalmazottai számát a jövő év végéig a MAN.

A Magna járműipari vállalat egykori vezérigazgatója Siegfried Wolf a Steyr haszongépjármű-márka újraélesztésének szándékával kívánja átvenni a felső-ausztriai üzemet. Tervei szerint az új vállalat kis- és közepes méretű tehergépjárműveket gyártana és vezetői kabinokat szállítana az orosz GAZ teherautógyárnak.     Wolf 1250 alkalmazottat venne át az üzem jelenlegi létszámából, de a mostaninál alacsonyabb bérrel.     Az üzem alkalmazottainak 64 százaléka az átvételi javaslat ellen szavazott. Az üzemi tanács egyebek között amiatt is aggódik, hogy az Oroszország elleni gazdasági szankciók miatt nem lehet majd megvalósítani Wolf tervét.