Növekedéssel számol az AutoWallis

Jelentős növekedéssel számol az idén, és további tranzakciókat tervez az AutoWallis Nyrt. – közölte a társaság.

A közlemény szerint akvizíciós és tranzakciós szempontból az AutoWallis Nyrt. az eddigi legaktívabb évét zárta tavaly, ezek hatása 2021-ben mutatkozhat meg teljes egészében, így a bevételük meghaladhatja a 230 milliárd forintot is.
A cég a járvány miatt csökkenő eredménnyel, de árbevételi csúccsal zárt 2020-ban. A 88 milliárd forintos árbevétel 17 százalékkal magasabb a 2019. évinél, míg a 2,1 milliárd forintos ebidta (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 28 százalékkal alacsonyabb az előző évihez képest.

A teljes átfogó eredmény 658 millió forint veszteség. Az eredményességet elsősorban az üzletfejlesztésekhez kapcsolódó egyszeri költségek, valamint a járvány kedvezőtlen hatásai rontották – derül ki az összefoglalóból.     A nagykereskedelmi üzletág 7 százalékos bővüléssel 38,5 milliárd forint árbevételt termelt. A kiskereskedelmi üzletág 27 százalékos bővüléssel 49,9 milliárd forint árbevételt ért el, ezen belül  főképp a gépjárműkölcsönzés csökkent az idegenforgalom, valamint az üzleti utazások visszaesése miatt.     Sikeresnek értékelték a tavalyi 1,4 milliárd forint összegű, zártkörű intézményi tőkeemelést is. Az AutoWallis további tranzakciók esetén újabb kötvénykibocsátást és nyilvános forrásbevonást is bejelenthet. A növekedési stratégia érdekében osztalék kifizetését ezúttal nem javasolja az igazgatóság – közölték.