Lengyel befektető vette meg a szigetvári beszállítót

A lengyel központú Luma Automation csoport vásárolta meg a precíziós fémmegmunkálás és autóipari alkatrészgyártásról ismert szigetvári Iron-Tech Zrt.-t. A Luma Automation további beruházásokat és bővítést tervez a szigetvári cégnél és újabb növekedési lehetőségeket keres számára a régióban.

Beruházásokat, technológiai fejlesztést és létszámbővítést is tervez a szigetvári Iron-Tech Zrt. új tulajdonosa, a Lengyelországban működő Luma Automation. A 22 évvel ezelőtt alapított magyar vállalkozás a precíziós fémmegmunkálás vezető szereplője, autóipari, vasúti és gépipari alkatrészek beszállítója. A társaság az iparág vezető szereplőinek megbízható beszállítója, olyan világcégek partnere, mint a Denso, a Bosch, a BorgWarner vagy a Knorr-Bremse. A társaság üzletpolitikájának meghatározó pillére a folyamatos technológiai fejlesztés, a magas minőségű gyártás és a környezettudatosság.

Az Iron-Tech Zrt. három telephelyen 300 jól képzett szakembernek biztosít megélhetést Szigetváron, ezzel a város jelentős foglalkoztatója és a nemzetgazdaság fontos szereplője. A Luma Automation növekedési stratégiájának fontos pillére a szigetvári cég megvásárlása. A két vállalkozás közös értékeire építve, mint amilyen az innováció, a magas minőség és a környezettudatosság, a Luma Automation tovább erősíti jelenlétét az iparágban.

A Luma Automation a jövőben is erősen koncentrál az innovációra, ahogy tette ezt a közelmúltban is. Az Iron-Tech megvásárlásával hatra bővült a leányvállalataik száma, amelyek mind a fémmegmunkálás és a szerszám- valamint fémalkatrészek gyártásán belül valamely területnek a specialistái. Ezek a következők: Odlewnia Kutno – vas- és acél öntöde, Saga Poland – cink és alumínium alkatrészgyártó, Saga Tools – szerszámüzem, ZM Postęp – öntött fém alkatrész és szerkezet gyártó, valamint a Hydomat – fémmegmunkáló üzem.

A portfolióbővítéssel a gép- és járműipari cégek igényeinek jelentős részére kínálnak megoldást, ezzel a csoport jelentősen erősíti piaci pozícióit. A csoport a jövőben az innovatív digitális megoldásokra, az ipar 4.0 fejlesztésekre és a legmodernebb technológiák meghonosítására koncentrál, mind Szigetváron, mind lengyelországi leányvállalatainál.