Kapacitást bővít a járműjavító

A Rail Cargo vasúti árufuvarozó cég 700 millió forint értékű kapacitásbővítő beruházást hajt végre vasúti járműjavító leányvállalatánál, a miskolci Technical Services Hungaria Kft.-nél (TS Hungaria) – jelentette be Kovács Imre, a Rail Cargo Austria igazgatóságának tagja, a Rail Cargo Hungaria (RCH) igazgatóságának elnöke a társaság közleményében.

Hozzátette, az eszközpark bővítését a TS Hungaria szolgáltatásai iránt dinamikusan növekvő piaci igények indokolják, a cég üzleti forgalma az év első harmadában 17 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakának mértékét.

A közleményben kiemelték, a vállalat világszínvonalú technológiával, modern esztergagéppel, automata ultrahangos tengely- és kerékvizsgáló berendezéssel végzi a javítást. A rendelkezésre álló kapacitás növelése érdekében 700 millió forint beruházás keretében egy új, csúcstechnológiás kerékpáreszterga-berendezés beszerzéséről döntött, amelynek üzembe helyezését 2022 első félévére tervezi a társaság.

A TS Hungaria értékesítése 2021. január és április között meghaladta a 4 milliárd forintot. A pandémiás helyzet ellenére stabil megrendelésállomány mellett látványosan javultak a társaság tevékenységeihez kapcsolódó teljesítmények, a vasúti teherkocsi fővizsga és nagyjavítások száma 19 százalékkal, a vasúti kerékpárjavításoké 4,5 százalékkal volt több, mint amennyit a társaság 2020. január és április között elvégzett. A volumennövekedést a vállalat lényegében változatlan létszámmal érte el, és átlagosan 10 százalékkal emelte alkalmazottai jövedelmét – írták.

A közlemény szerint az eredmények javulása azt követően gyorsult fel, hogy a TS Hungaria vállalat 2021 elején a piacvezető magyar vasúti árufuvarozó társaság, a Rail Cargo Hungaria Zrt. 100 százalékos tulajdonába került.

Kovács Imre a közleményben elmondta, a vállalatcsoporton belüli szinergiák kölcsönös kiaknázásának köszönhetően növekedett a járműjavító működésének hatékonysága, gyorsabbá vált az RCH kocsiparkjának javításával és szervizelésével összefüggő igények kiszolgálása.

Ismertetik, hogy az RCH vagonjainak egy része hatévente a miskolci TS Hungaria műhelyeiben újul meg, és erre más vasúttársaságok részéről is jelentős igény mutatkozik. A miskolci vállalat az idén összesen 1500 vasúti teherkocsi fővizsgáját és átépítését, valamint mintegy 14 000 vasúti kerékpár javítását és gyártását tervezi elvégezni, emellett pedig eleget tesz a szükség szerint futójavításokra vonatkozó megrendeléseknek is.

1 Comment on Kapacitást bővít a járműjavító

  1. Egyiptom hozta a piacot!!!
    Ezt ki kell használni……
    sok sikert!!!
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.