450 új munkahely Debrecenben

Vitesco

450 munkahelyet teremt 2022 közepéig a tiszta és fenntartható mobilitási alkatrészeket előállító Vitesco Technologies most felavatott debreceni üzeme. A közel 36 milliárdos beruházásból elkészült korszerű gyár 100 százalékban megújuló elektromossággal működik.

A Vitesco Technologies (VT) debreceni új üzeme megnyitásával 450 munkahelyet teremt a városban 2022 közepére. A 35,9 milliárd forintos beruházás keretében elkészülő gyár csúcstechnológiás autóipari elektronikát és sebességváltó vezérlőket állít elő. Emellett az elektromobilitás és a járművek villamosításának más területeivel is foglalkozik, ennek keretében gyártanak 48 voltos indítógenerátort mild hibridekhez. Emellett az üzem az RE100 nemzetközi kezdeményezés tagjaként 100 százalékban megújuló elektromossággal működik, akárcsak a Vitesco Technologies közel ötven üzeme világszerte.

A  vállalat eddigi gyártási területe közel 7000 négyzetméterrel növekszik meg, amivel a Vitesco gyakorlatilag az összes hajtásrendszerhez képes lesz alkatrészeket gyártani, beleértve ebbe az elektromos autókat és a plug in hibrideket is.    A VT a legmodernebb erőátviteli technológiák vezető nemzetközi fejlesztője és gyártója a fenntartható mobilitás érdekében. A termékskála elektromos erőátviteli rendszereket, elektronikus vezérlőegységeket, érzékelőket és szervoberendezéseket, valamint kipufogógáz-utókezelő megoldásokat tartalmaz.

2020-ban a VT 8 milliárd euró árbevételt ért el, és több mint 40 ezer alkalmazottat foglalkoztatott világszerte mintegy 50 telephelyen.  Székhelye a németországi Regensburgban található.

A Vitesco Technologies Hungary Kft. tavalyi árbevétele 334 ezer euró volt. A február óta működő, most hivatalosan is átadott debreceni gyárban jelenleg mintegy 350-en dolgoznak, de hamarosan elérik a 450-es létszámot – mondta el az MTI érdeklődésére Buka Glória, a Vitesco Technologies Debrecen employer branding és kommunikáció koordinátora.