Új csuklós buszok Sárváron

csuklós
Három új, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbuszt adtak át Sárváron; a korszerű, kényelmes és környezetkímélő járművek annak a 204 járműből álló flottának a darabjai, amelyekkel országszerte a helyközi elővárosi vonalakon találkozhatnak majd az utasok – közölte az átadás helyszínén tartott sajtótájékoztatón a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Pafféri Zoltán úgy fogalmazott: “az elmúlt 15 évben nem volt példa a Volánbusznál ilyen nagyságrendű csuklós autóbusz beszerzésre”.    Az összesen nettó 20,8 milliárd forint értékben beszerzett 204 jármű  megvásárlásáról még tavaly decemberben kötött megállapodást a Volán Zrt. és a Volán Buszpark Kft. a közbeszerzési pályázaton nyertes MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft.-vel, a most átadott három autóbusz Vas megye városai és kisebb települések között több vonalon is közlekedik majd.

Tavaly 90 darab Mercedes-Benz Conecto G típusú, helyi járművel kezdődött el a Volánbusz csuklósjármű-állományának fiatalítása, ezek a buszok a budapesti agglomerációban, valamint Győr, Gyula, Székesfehérvár, Szombathely és Zalaegerszeg helyi közlekedésében teljesítenek szolgálatot – fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató.    Ismertetése szerint mostani beszerzésnek is köszönhetően 2018 óta összesen 310 csuklós autóbuszt cserélt le a vállalat, aminek eredményeként a csuklósjármű-állomány egyharmada megújul, a buszok átlagéletkora 15,5-ről várhatóan 9,5 évre csökken.