Egyre többen vesznek kínai kocsit

kínai, Kínából, Kínában, kínai autóexport
Rekordszintre nőtt a kínai autóexport júniusban, ami újabb jele annak, hogy élénkül a világgazdaság és nő az autók iránti kereslet.

A kínai autógyártók szövetsége, a CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) azt közölte, hogy a kínai cégek 158 ezer autót exportáltak júniusban, ami 1,5-szerese az egy évvel korábbinak és 5 százalékos bővülés májussal összevetve.      A szervezet kimutatása szerint a múlt hónapban exportált autók 11 százaléka alternatív meghajtású NEV (new energy vehicles) jármű volt. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a többi, a fosszilis energiahordozókhoz képest alternatív hajtáslánccal rendelkező, így a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is.         Kína az idei első hat hónapban 828 ezer autót exportált, 10 százalékkal többet a tavalyi azonos időszakhoz képest.

Kínában az idei első hat hónapban a tavalyi azonos időszakhoz viszonyítva 25,6 százalékkal, 12,89 millióra nőtt az autóeladás. A múlt hónapban 2,020 millió új járművet adtak el Kínában, 12,4 százalékkal kevesebbet, mint tavaly júniusban – áll a CAAM korábban ismertetett jelentésében.