Innovációs és oktatási centrumot épít a Porsche Hungaria

Porsche Hungaria
Július 12-én került sor Budaörsön, a Porsche Hungaria telephelyén a vállalat új, nemzetközi szinten is különlegesnek számító oktatási központjának alapkőletételére. A közel 20 autószerelő állással ellátott tanműhely és autóátadó-központ feladata a márkaszerviz-hálózatban dolgozó több, mint ezer szakember rendszeres továbbképzése lesz. Az ünnepélyes rendezvényen jelen volt Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, valamint Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója.

A Porsche Hungaria számára komoly mérföldkőnek számít az oktatási centrum, hiszen ezen létesítmény megalkotásával óriási előrelépést hajt végre a vállalat a gépjármű ágazatban az oktatás területén. Nemzetközi szinten is elsők között épül ilyen tudástárral, oktatási anyaggal, oktatásszervezési és vizsgáztatási rendszerrel, szervizberendezés és alkatrész hozzáféréssel, továbbá még egy online TV stúdióval is felszerelt oktatási centrum. A Porsche Hungaria tervei szerint évente több, mint 2000 oktatási napot biztosít a centrum a szerződéses autójavítóhálózat számára.

„A magas minőségéről ismert, közkedvelt Porsche magyarországi képviselete hazánk legnagyobb autóimportőre. A Porsche Hungaria hírnevéhez méltó módon, nemzetközi szinten is élenjáró színvonalú járműakadémián képzi majd e létesítmény segítségével a márkaszerviz-hálózatban dolgozó több mint ezer szakembert” – kezdte a beszédek sorát Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. Mosóczi László ezután sok sikert kívánt mind a kivitelezéshez, mind a centrum működtetéséhez.

„Büszkeséggel tölt el minket, hogy a mai napon egy új tudásbázis alapkövét tehettük le, hiszen mindnyájan tudjuk, hogy piaci pozíciónkat akkor őrizhetjük meg, ha jól képzett, megfelelő tudással rendelkező kollégákkal tudunk együtt dolgozni” – mondta el a rendezvény után Németh Balázs, vállalat ügyvezető igazgatója. „A Porsche Hungaria Innovációs és Oktatási Központ önerőből, 2 milliárd forint értékű beruházással valósul meg, mellyel óriási előrelépést hajtunk végre a gépjármű ágazatban. Az új létesítményben nem csupán kollégáink képzését valósítjuk majd meg, hanem aktív részesei leszünk a hazai gépjármű-oktatás rendszerének.” – tette hozzá Németh Balázs.  A beruházás lehetővé teszi, hogy a Porsche Hungária multifunkciós oktatási kapacitása bővüljön. A jövőre elkészülő központtal várhatóan 5-10 új munkahely keletkezik a cégnél az oktatás területén.

    Németh Balázs beszélt arról is, hogy a Volkswagen-konszern elkötelezett a zöldítés iránt, 2030-ban már a járműértékesítésének 50 százalékát elektromos járművek fogják kitenni. Ennek érdekében évente új modellekkel jelenik meg.

    A Porsche Hungária Magyarország egyik legjelentősebb gépjármű-importőre, 74 szervizponton és 95 értékesítési ponton látja el tevékenységét. Értékesítésének árbevétele 2020-ban 361 milliárd forint, egy évvel korábban 403 milliárd forint volt. Az adózott árbevétel 2020-ban 4,7 milliárd forint, 2019-ben 2,3 milliárd forint volt.