Opel Astra: forradalmi megújulás

Opel Astra, németek, AutoWallis
Az Opel bemutatta az Astra alapjaiban új, hatodik generációját. Az Opel bestsellerének sikertörténete 30 évvel ezelőtt indult, a legendás Kadett utódjának megjelenésével. Az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt Astrával a német márka új fejezetet nyit: a kompakt modell története során először elektomosított hajtással is elérhető.

Az Opel kétféle teljesítményváltozatban plug-in hibridként is kínálja majd az új Astrát. Ezek mellett magas hatásfokú benzin- és dízelmotorok is szerepelnek a kínálatban, alacsony belső ellenállású hatfokozatú kézi-, és nyolcsebességes automata sebességváltókkal.Sportos ötajtós karosszériaváltozatban, elődjénél jóval tágasabb beltérrel még idén megjelenik. Az új modell 4374 milliméteres hosszával és 1860 milliméteres szélességével a kompakt kategóriába érkezik. Különösen rövid első túlnyúlásának köszönhetően az új Astra mindössze 4 milliméterrel hosszabb az elődmodellnél annak ellenére, hogy tengelytávja jelentősen megnőtt (13 milliméterrel, 2675 milliméterre). Izmos, határozott kiállása ellenére az új modell praktikus is, állítható padlószintű csomagtartója 422 liternyi helyet kínál a vezető és négy utasa csomagjainak.

The new 2021 Opel Astra

Az új Astra generációt az Opel főhadiszállásán, Rüsselsheimben tervezték, fejlesztették és a gyártása is itt kezdődik meg még az idén ősszel. A 2015-ben bemutatott elődjéhez hasonlóan a friss sorozat is olyan újdonságokkal érkezik, amilyeneket a kompakt kategória vásárlói korábban csak a drágább modellekből ismerhettek. Adaptív fényszórói egyenesen a márka csúcsmodelljéből, az Insigniából érkeztek, 168 LED szegmenssel.

Opel Astra

Az Opel Astra utasterében is időugrás ment végbe, hatalmasat fejlődött. A műszerfal teljesen digitális, a hagyományos, analóg műszeregyüttes immár a múlté. Az ezt leváltó friss és modern grafikájú új ember-gép interfés lletisztult és intuitív élményeket kínál. A legfontosabb szolgáltatások – mint például a légkondicionáló – továbbra is fizikai kapcsolókkal és gombokkal is elérhetők, működtethetők Az új Astra üléseinek kényelme tipikus Opel jellemző. Az Opel mérnökei által házon belül kifejlesztett első ülések AGR minősítésűek. A vezetőt fejlett vezetéstámogató rendszerek segítik, a nagyméretű head-up kijelzőtől a félautomata vezetéstámogató rendszeren keresztül egészen a 360 fokos panorámaképes kamerarendszerig.

02-Opel-Astra-516123

Az első elektomosított Astra, erős plug-in hibrid hajtásláncokkal

Az Opel Astra már a bevezetésétől elérhető lesz erős plug-in hibrid hajtással, valamint magas hatásfokú benzin- és dízelmotorokkal egyaránt. A villamosított hajtásláncok most először jelennek meg az Opel kompakt sorozatában. A benzin- és dízelmotorok kínálata 81 kW-tól (110 LE) 96 kW-ig (130 LE) terjed, az Év Zöldautója 2022 díjra jelölt plug-in hibrid változatok rendszerteljesítményének csúcsa 165 kW (225 LE). A benzines és a dízel kivitelek alapfelszerelésként hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval készülnek, a nyolcsebességes automata az erősebb motorváltozatokhoz rendelhető. Az új Opel Astra ősztől rendelhető, az első vásárlók a jövő év elején vehetik át autóikat.

2 Comments on Opel Astra: forradalmi megújulás

  1. Sajnálom
    Engem már az autó nem érdekel…
    Nem fogok vásárolni….
    csak ennyi
    barátilag
    J.L.

Comments are closed.