Visszatér Kínába a Renault

Renault
Együttműködik a jövőben a Renault és a kínai Geely hibrid járművek fejlesztésében és értékesítésében Kínában és Dél-Koreában.

A franciáknak már volt hasonló együttműködése Kínában, tavaly áprilisban azonban bejelentette, hogy a gyenge értékesítési teljesítmény miatt befejezi az együttműködést a kínai Dongfeng Motor Group vállalattal. A az európai autógyártó és a Geely viszont a a mostani bejelentés szerint szándéknyilatkozatot írt alá közös vállalat létesítéséről Renault márkájú hibrid autók gyártására és értékesítésére Kínában a Geely technológiájának, terjesztési csatornáinak és gyártási hátterének  felhasználásával. Az értékesítési és marketing feladatokat a Renault látná el.

Az együttműködés részeként a francia cég dél-koreai érdekeltsége, a Samsung Motors, valamint a Geely dél-koreai érdekeltsége, a Lynk & Co. a koreai piac számára fejleszt majd ki “környezetbarát” modelleket. A dél-koreai piacon már két évtizede gyárt és értékesít modelleket a legnagyobb francia autógyártó.     A Renault-Geely együttműködés kezdetben a kínai és a dél-koreai piacokra fog összpontosítani, de tevékenységét később kiterjesztené a gyorsan növekvő ázsiai piac egészére.     A Geely, a belpiaci értékesítési darabszám szerint a legnagyobb kínai autógyár számára az együttműködés előnyei a technológiai ismeretek, a beszállítói és gyártási kapacitás megosztásában, valamint a fejlesztési költségek csökkentésében rejlenek. A franciák előtt pedig az együttműködés ismét megnyitja a világ legnagyobb piacát, a kínait.