Műszaki bázist nyit a reptér mellett a Sixt

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében alakít ki műszaki bázist az AutoWallis-csoporthoz tartozó Sixt autókölcsönző, az 565 millió forintos beruházáshoz 282 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad a Külgazdasági és Külügyminisztérium – tájékoztatott az AutoWallis.

A fejlesztés egyik célja, hogy a csoport felkészüljön az autómegosztók vagy flottakezelők kiszolgálására is – írták a közleményben.     A tervek szerint a beruházás az év végéig valósul meg; a vállalat egy közel 6 ezer négyzetméteres ingatlant vásárolt, amelyet felújítanak és átalakítanak.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy a beruházással felkészülnek a pandémiás időszakot követő turizmus felfutására, így a Sixt márka még költséghatékonyabb üzemeltetésére, valamint a csoport által később esetlegesen indítandó más mobilitási szolgáltatások – például autómegosztás, flottakezelés – gyors kiszolgálására.     A beruházást a vállalat zöld finanszírozási keretrendszerében tett vállalásoknak megfelelően tervezik, így az ingatlant napelemekkel, e-töltőkkel, hőcserélős hűtés-fűtéssel, vízvisszaforgatással és esővíz-hasznosítással üzemeltetik majd, a gépjárművek tisztítása pedig száraz és vizes kézi mosással történik – olvasható a közleményben.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Csoport árbevétele 48,7 milliárd forint volt az idei első negyedévben, ami 142 százalékkal magasabb, mint a tavalyi összehasonlító időszak árbevétele. A teljes átfogó eredmény 406 millió forint nyereség lett január-márciusban, szemben a 2020. év ugyanezen időszakában elért 582 millió forintos veszteséggel.