Bemutatkozott az új Honda HR-V

Honda HR-V
Tovább folytatódhat a Honda népszerű, kompakt szabadidő-autójának sikertörténete, a HR-V legújabb változatának tervezésekor ugyanis a vezetési élményt és a kényelmet állították középpontba a márka mérnökei. Munkájuk gyümölcseként nem csak a karosszériaszerkezet merevség javult, a futómű, a kormányzás és a fékrendszer egyaránt hatékonyabbá vált.

Az új, kizárólag teljes értékű hibrid hajtáslánccal megvásárolható HR-V gyorsabban reagál a vezető mozdulataira, mint elődje, nem mellesleg hatékonyabb, biztonságosabb, kényelmesebb és sokkal élvezetesebb felmenőinél – állítja a sajtóanyag.

A kétmotoros e:HEV hajtáslánc a Jazzben már bizonyított. Hogy passzoljon a Magyar Év Autója 2022 díjra jelölt HR-V tömegéhez és méretéhez, számos ponton módosítottak rajta, egyebek mellett megnövelték a teljesítményét, ugyanakkor a forgatónyomaték változatlan maradt. Mindez számokban ezt jelenti: 131 LE (96 kW), 253 Nm, a végáttételt pedig rövidebbre vették, hogy még lendületesebben gyorsítson a modell.

A HR-V e:HEV akkumulátorrendszere nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, ami lehetővé teszi a nagyobb teljesítmény elérését. Az akkumulátor celláinak száma 25 százalékkal nőtt a Jazz e:HEV modellhez képest, azaz 48 cella helyett immár hatvan található az autóban.

A megállásról 293 mm-es, hűtött első és 282 mm-es, tömör tárcsákra épülő, erőteljes fékrendszer gondoskodik. Kifejezetten az e:HEV rendszerhez fejlesztett szervofék került az autóba, melynek vezérlőegysége a regeneratív és az üzemi fék működését egyaránt szabályozza sima, hatékonyabb, fékérzetet biztosítva.