Üzemet létesít az LG Magyarországon

LG
A legnagyobb dél-koreai vegyipari konszern, az LG Chem Ltd. és a japán Toray Industries Inc. közös vállalkozásban akkumulátor szeparátor gyártó üzemet létesít Magyarországon – jelentette be sajtóközleményben a dél-koreai konszern.

Az akkumulátor szeparátor az akkumulátor elektródái között anyagában felitatva tartalmazza az elektrolitot.     Az ezermilliárd wonos (854,7 millió dolláros beruházásban a felek 50-50 százalékos arányban vesznek részt. Az üzem elkészültét követő 30. hónapban az LG Chem 20 százalékos részesedést vesz át a Toraytól 642,7 milliárd won ellenében.     Az üzem a tervek szerint 2028-ra évente 800 millió négyzetméter akkumulátor szeparátort fog előállítani az LG Chem bejelentése szerint. Az üzem a konszern teljes tulajdonú érdekeltségét, az LG Energy Solutions lengyelországi leányvállalatát, valamint egyéb európai szerződéses partnereit látja majd el az akkumulátorok gyártásához szükséges nyersanyaggal.

Az LG Chem jelenleg három hasonló üzemmel rendelkezik, az egyik Dél-Koreában működik, a másik kettő pedig külföldön, Kínában, valamint a lengyelországi Wroclawban. A magyarországi üzem építése a jövő év első felében veszi kezdetét a Toray nyergesújfalui érdekeltségénél.

Az LG Chem az elkövetkező öt évben 6 ezer milliárd wont tervez fordítani akkumulátor-alapanyag termelő kapacitásának bővítésére, katódok, szeparátorok, kötőanyagok és más egyebek gyártásához. Az LG Chem az idén júliusban vásárolta meg az akkumulátor szeparátor felületkezelő technológiai részlegének egységeit az LG Electronics Inc. konszerntől.

 

1 Comment on Üzemet létesít az LG Magyarországon

Comments are closed.