70 új munkahely jön létre Debrecenben

Gravic
Újabb magyarországi fejlesztésről sikerült megállapodni a francia Gravic vállalattal, amely így 3,5 milliárd forintos beruházás keretében 70 új munkahelyet hoz létre Debrecenben – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a franciaországi Cannes-ban.

A tárcavezető arról számolt be, hogy folyamatosan érkeznek a beruházások Magyarországra, amelyek biztosítják a gazdaság hosszú távú növekedését. “Most a legnagyobb nemzetközi autóipari és elektronikai vállalatok számára is csomagolási-burkolási technológiát biztosító Gravic-csoport döntött úgy, hogy megduplázza debreceni kapacitásait” – közölte a miniszter. Hozzátette: a projekt nyomán a magyarországi üzem lesz a legnagyobb gyáregység a vállalatcsoporton belül.    Tájékoztatása szerint a 3,5 milliárd forintos beruházás, amelyhez az állam 700 millió forint támogatást nyújt, hetven új munkahelyet hoz létre Debrecenben.

A hajdúsági városban csomagolási és burkolási megoldásokat fognak készíteni a magyar gazdaság növekedését is “alapvetően meghatározó” vállalatok, például a Volkswagen, a BMW, a Continental, a Bosch és a Samsung számára – emelte ki.