Videón az új magyar Suzuki

S-Cross
Online bemutató keretein belül debütált világszerte az Év Magyar Autója 2022 díjra jelölt Suzuki S-Cross november 25-én. Az új modellben a Suzuki ötvözte a merész szabadidő (SUV) stílust a kényelemmel, mely erőteljes, ugyanakkor környezettudatos vezetési élményt, fejlett biztonsági funkciókat és csatlakoztatott szolgáltatásokat kínál.

Az esztergomi gyártású jármű értékesítése az év végén kezdődik Európában, de Latin-Amerika, Óceánia és Ázsia számára is forgalmazzák majd. Az eseményen a Suzuki további bejelentést is tett: az európai zöld törekvésekkel összhangban 2022-ben tovább bővíti hibrid kínálatát.

Az új S-CROSS

Az új S-Cross a több mint 50 éves Suzuki összkerékhajtású SUV-építő hagyományánák legújabb modellje A nyomatékos, 1,4 literes közvetlen befecskendezéses turbómotornak és a 48 voltos SHVS lágy hibrid rendszernek köszönhetően az autó hatékony. A kényelmes vezetést a kapcsolható 4×4 összkerékhajtás, a multimédiás audiorendszer és egy sor fejlett biztonsági asszisztencia garantálja. A tágas utastérben 5 felnőtt kényelmesen elfér, a 430 literes csomagtér sokoldalúan használható kirándulásokhoz és más szabadidős tevékenységekhez. Az utazási élményt pedig szélesre nyitható panoráma-napfénytető fokozza.

Az autó világpremierjén a cégcsoport elnöke, Toshihiro Suzuki további bejelentést is tett: „Jelenleg csak lágy hibrid meghajtású személyautókat gyártunk Európában, jövő évtől bővítjük hibrid meghajtású kínálatunkat.” Ennek köszönhetően az új S-Cross hibrid változatban és csatlakoztatott szolgáltatásokkal kiegészülve is elérhető lesz a jövő év második felétől. Az Esztergomban készülő új modell értékesítése az év végén Európában kezdődik, de Latin-Amerika, Óceánia és Ázsia számára is forgalmazzák majd.