300 lovas az Alpine A110 S

Alpine A110
2017 decemberi bemutatása óta az Alpine az A110 Première Edition modellel üzent a márka rajongóinak, majd az A110 Légende GT 2021-es kifejlesztésével kápráztatta el a sportos autók szerelmeseit. November végén bemutatkozott az új modellkínálat. A sportautót az importőr jelölte a Magyar Év Autója 2022 díjra.

A három verzió (A110, A110 GT, A110 S) ízig-vérig Alpine mestermunka, mindegyik egyedi, jellegzetes karakterisztikával büszkélkedik, és együtt széles felhasználási spektrumot – háromféle élményt – biztosítanak tulajdonosaiknak. Ugyanolyan könnyűek és agilisak, mint a többi Alpine verzió, viszont 4 hengeres 1.8-as turbómotorral, Getrag 7 fokozatú automata sebességváltóval, valamint kettős nedves tengelykapcsolóval vannak felszerelve.

Az Alpine A110 az Alpine univerzum belépő szériája. Az Alpine futóműnek és 252 lóerős motorjának köszönhetően a Berlinette-tel megegyező, őrületes vezetési élményt nyújt. Az autó könnyű, élénk és precíz, minden közlekedési körülmény között.

Az Alpine A110 GT a kínálat Grand Tourisme sportkupéja. Az Alpine futóműve a 300 lóerős motorral párosítva tökéletes egyensúlyt teremt a teljesítmény és a kényelem között. Sokoldalúságának és eleganciájának alig akad párja. Igazi sportautó mely egyszerre feledteti a mindennapi közlekedés monotonitását, és alkalmas hosszabb utak megtételére is.

Az Alpine A110 S a kínálat csúcsát képviseli teljesítményfókuszú kialakításával. Sport futóműve a 300 lóerős motor maximálisan kihozható teljesítményéhez van igazítva. A lelkéig hatóan igazi sportautó. Opcionálisan semi-slick gumikkal és egyedi karbon aerodinamikai kialakítással is kérhető. Ezzel az autó akár óránként 275 kilométeres sebességgel is száguldhat.

alpine a110 s_01

A karbon aerodinamikai csomag egy aerodinamikai áramlást javító karbon hátsó szpojlerből, egy karbon első lamellából és az autó alatt elhelyezett hosszabb, áramvonalasabb első burkolatból áll, ami a hátsó diffúzor valamint a lapos padlólemez hatékonyságát fokozza. A 275 kilométer/órás sebesség mellett a stabilitásról az első kerekek 60, a hátsó kerekek 81 kilogrammos többletterhelése gondoskodik, ez összesen 141 kiló leszorítóerőt tesz ki, köszönhetően a karbon aero-csomagnak. Ezzel a felszereltséggel az A110 S a pályákon is teljes mértékben ki tudja hozni a benne rejlő potenciált. A teljesítmény/tömeg arány 3,7 kilogramm/lóerő, álló helyzetből a kocsi 4,2 másodperc alatt ugrik 100 kilométer/óra sebességre.